Wydajny produkt w proszku do przygotowania mrożonych napojów i lemoniady. Bezproblemowe przygotowanie i bardzo dobra, bezstratna rozpuszczalność w wodzie.
Sposób przygotowania mrożonego napoju: 500 gramów proszku należy wymieszać z 1 kilogramem cukru i rozpuścić w 8,5 litra pitnej, zimnej wody. Tak przygotowany napój można wlać do granitora.
Sposób przygotowania chłodzonego napoju: 250 gramów proszku należy zmieszać z 150 gramami cukru i rozpuścić w 10-12 litrach zimnej pitnej wodzie. Tak przygotowany napój można wlać do urządzenia schładzającego.
Z jednego opakowania można przygotować ok. 10 litrów mrożonego napoju albo 20-24 litry schłodzonego napoju o łagodnym, odświeżającym smaku.
Składniki: cukier, dekstroza, kwas cytrynowy, maltodekstryna, wysuszony sok jabłkowy 2% masy, syrop glukozowy, aromat jabłkowy i aromat, stabilizatory (fosforany sodu, pirofosforany), środki zagęszczające (guma guar, alginian sodu, pektyny) (żółcień chinolinowa, tartrazyna, niebiesko-niebieski FCF), środek przeciwzbrylający (fosforan wapnia, siarczan wapnia).
Średnia wartość odżywcza w 100 g mieszaniny: wartość energetyczna: 1607 kJ / 383 kcal; tłuszcze 0 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g; węglowodany 87 g, z czego cukry 77 g; białko 0 g; sól 0,21 g.
Smak: Jabłkowy
Kolor: Zielony