Wydajny produkt w proszku do przygotowania mrożonych napojów i lemoniady. Bezproblemowe przygotowanie i bardzo dobra, bezstratna rozpuszczalność w wodzie.
Sposób przygotowania mrożonego napoju: 500 gramów proszku należy wymieszać z 1 kilogramem cukru i rozpuścić w 8,5 litra pitnej, zimnej wody. Tak przygotowany napój można wlać do granitora.
Sposób przygotowania chłodzonego napoju: 250 gramów proszku należy zmieszać z 150 gramami cukru i rozpuścić w 10-12 litrach zimnej pitnej wodzie. Tak przygotowany napój można wlać do urządzenia schładzającego.
Z jednego opakowania można przygotować ok. 10 litrów mrożonego napoju albo 20-24 litry schłodzonego napoju o łagodnym, odświeżającym smaku.
Składniki: cukier, dekstroza, maltodekstryna, kwas cytrynowy, suszony sok jabłkowy 2% masy, syrop glukozowy, aromat pomarańczowy, środki zagęszczające (guma guar, alginian sodu, pektyny), stabilizatory (fosforany sodu, pirofosforany) fosforan wapnia, siarczan wapnia), barwniki (żółty SY, azorubina)
Średnie wartości odżywcze w 100 g mieszaniny: wartość energetyczna: 1601kJ / 381kcal; tłuszcze 0 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g; węglowodany 86 g, w tym cukry 75 g; białko 0 g; sól 0,26 g.
Smak: Pomarańczy
Kolor: Pomarańczowy