Wydajny produkt w proszku do przygotowania mrożonych napojów i lemoniady. Bezproblemowe przygotowanie i bardzo dobra, bezstratna rozpuszczalność w wodzie.
Sposób przygotowania mrożonego napoju: 500 gramów proszku należy wymieszać z 1 kilogramem cukru i rozpuścić w 8,5 litra pitnej, zimnej wody. Tak przygotowany napój można wlać do granitora.
Sposób przygotowania chłodzonego napoju: 250 gramów proszku należy zmieszać z 150 gramami cukru i rozpuścić w 10-12 litrach zimnej pitnej wodzie. Tak przygotowany napój można wlać do urządzenia schładzającego.
Z jednego opakowania można przygotować ok. 10 litrów mrożonego napoju albo 20-24 litry schłodzonego napoju o łagodnym, odświeżającym smaku.
Składniki: cukier, dekstroza, maltodekstryna, kwas cytrynowy, aromat bananowy, suszony sok jabłkowy 1,4%, syrop glukozowy, środki zagęszczające (guma guar, alginian sodu, pektyny), stabilizatory (fosforany sodu, pirofosforany) substancja (fosforan wapnia, siarczan wapnia), barwnik (tartrazyna, żółty SY).
Średnie wartości odżywcze w 100 g mieszaniny: wartość energetyczna: 1629J / 381kcal; tłuszcze 0g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g; węglowodany 93g, z czego cukry 82g; białko 0 g; sól 0,2 g
Kolor : żółty